Publicerat:

24 maj 2024, 12:05

Nyhet

Almi lyfter kvinnors företagande på Mötesplats Lycksele

Den 29-30 maj samlas närmare 300 personer från näringsliv, politik, region, kommuner, akademi och civilsamhälle på Mötesplats Lycksele. Bakom evenemanget står Region Västerbotten och syftet är att samla alla som verkar för regional utveckling för att uppdatera varandra, skapa samsyn och blicka framåt kring den spännande utveckling som sker i Västerbotten. Almi är partner till evenemanget och i samarbete med Sparbanksstiftelsen Norrland väljer vi att sätta kvinnors företagande och ett mer jämställt företagande på agendan. Vi gör detta med en rad olika aktiviteter, b.la. med en föreläsning av Lina Skandevall som själv har en lång erfarenhet som företagare och som tidigare varit Företagarnas expert på kvinnors företagande. I anslutning till föreläsningen bjuds vi på ett spännande panelsamtal och förutom Lina så deltar Västerbottens Landshövding Helene Hellmark Knutsson,  Almis strategidirektör Juliana Perez Falke och regionrådet Rickard Carstedt. Temat på panelsamtalet är hur vi i Västerbotten kan åstadkomma en snabbare förändringstakt när det gäller förutsättningarna för kvinnors företagande och ett mer jämställt företagande.

Under dagen arrangerar Almi och Sparbanksstiftelsen Norrland även ett rundabordssamtal kring kvinnors företagande med inbjudna representanter ifrån näringsliv, kommuner, region, politik och främjare. Till rundabordssamtalet har vi b.la glädjen att välkomna Almis nya koncern-VD Anders Fagerdahl som bara tre veckor in på sitt nya uppdrag besöker Västerbotten för att delta i Mötesplats Lycksele. Vi kommer dessutom bjuda på seminarier under evenemanget där vi från Almi berättar mer om hur vi gör för att stärka konkurrenskraften i kvinnoledda företag och hur vi arbetar för att minst 40% av Almis kundföretag ska ledas av kvinnor.

Frågan om ett mer jämställt företagande är en central fråga för att Västerbotten ska kunna bli en föregångare i omställning. Alla företag med potential ska få samma chans att utvecklas och vi behöver nyttja hela samhället till företagande för att möta de samhällsutmaningar vi står inför och inte minst för att ta tillvara de fantastiska möjligheter som finns i vårt län.