Joumana Maghamez, rådgivare Almi

Tillsammans skapar vi framgång

Publicerat:

27 maj 2024, 08:38

Nyhet

Joumana Maghamez är utbildad ekonom och jobbade som försäljningschef på en internationell organisation i Aleppo när kriget i Syrien bröt ut. 2013 flydde hon och hennes familj till Sverige för att starta ett nytt liv. I Karlstad fick Joumana jobb som rådgivare på Almi. Idag hjälper hon små och medelstora företag att växa och utvecklas hållbart.

När Joumana kom till Sverige började hon studera svenska språket och blev samtidigt erbjuden en praktikplats som ekonom på Handelskammaren i Karlstad. På ett starta eget-event träffade hon Sebastian van den Bergen, rådgivare på Almi, som presenterade Almi.

Joumana hade frågor till Sebastian, och i deras samtal kom det fram att Almi Värmland sökte en rådgivare med en profil som helt stämde med Joumanas.  Joumana skickade in sitt CV och 2016 började hon på Almi. Nu arbetar hon med att stötta företag med affärsutveckling och finansiering i form av lån.

- Det som fick mig att vilja jobba på Almi var delvis Almis uppdrag och samhällsnytta, men det lockade även att testa något nytt. Finansiering kunde jag sedan tidigare men affärsutveckling var en del något nytt och en kul utmaning för mig att växa i, berättar Joumana.

Att komma till ett helt främmande land och ett helt nytt språk är inte lätt. Men Joumana pratar sedan tidigare engelska, arabiska och spanska, något som underlättade mycket när hon skulle ta sig an det svenska språket. Hos Almi fick hon även erbjudande om en privatkurs i svenska för att ännu utveckla språket.

- Att utveckla min svenska har gett mig mer självförtroende och samtidigt möjlighet att fortsätta utveckla mig, detta är en viktig och nyckel i mötet med både företagare och mina kollegor, säger Joumana.

Genom din kunskap och erfarenhet, vad tillför du till Almi och de företag du möter? 

- När jag började på Almi hade vi en starta eget kurs- Företagarskolan som kan erbjudas på olika språk och anpassa olika målgrupp, och då fick jag användning av bland annat min arabiska och spanska samtidigt med möte med kunder. Jag vet också hur det är att vara ny i ett land, och kan hjälpa till att undvika fallgroparna.

Dessutom brinner jag för effektivitet och att ha rätt fokus. Jag är även bra på att prioritera rätt saker, vilket är en fördel när jag träffar företagare och jag ska guida dem vidare i deras resa.

Vad är det bästa med att jobba som rådgivare på Almi?

- Det roligaste med mitt jobb är att träffa alla företag som vi samarbetar med. Jag lär mig otroligt mycket från dem och tack vare det kan jag växa själv och blir en ännu bättre rådgivare till nästa företag jag träffar. Dessutom har jag fantastiska kollegor, vi inspirerar varandra och nyttjar varandras kompetens. Här jobbar vi i team, ensam är inte stark utan tillsammans skapar vi framgång, berättar Joumana.

Joumana Maghamez

Gör: rådgivare på Almi sedan 2016

Främsta egenskap (i ditt jobb): Jag är bra på att se helheten. När jag träffar företagare så tänker jag inte bara finansiering utan vill hjälpa dem framåt och identifiera eventuella ekonomiska utmaningar. Det kan i sin tur öka deras förståelse och göra dem mer lönsamma. Jag gillar att jobba på bredden med både finansiering och affärsutveckling, det erbjudandet gör Almi unikt och gör att vi kan skapa rätt förutsättningar för företaget. 

Ditt bästa tips till företagare: Tänk på tillväxt som både hållbar och ekonomisk. Att få in hållbar utveckling i din affär ökar chansen att både vara relevant och lönsam i framtiden. Och så klart – kontakta Almi för att ta nästa steg.

Joumana Maghamez, rådgivare Almi

Almi som arbetsplats

På Almi är vi cirka 500 medarbetare som finns på ett fyrtiotal orter över hela landet. Vi har alla ett starkt gemensamt intresse – vi vill se fler växande och framgångsrika företag i Sverige.

Karriär
Möt våra medarbetare
Karriär
Se våra lediga jobb
Nyfiken att jobba på Almi?
Karriär
Mångfald och inkludering